coolbike.ro foloseste cookies. Aceasta instiintare este pentru a va mentine informat si pentru a va ajuta sa aveti o experienta de navigare placuta.

cancel

Popularitatea bicicletelor electrice a explodat in toata lumea si este in crestere si la noi. Daca in urma cu cativa ani bicicletele electrice erau vazute ca interesante, dar cam greoaie si dificil de manevrat, au aparut in ultima vreme modele care incorporeaza tehnologie de varf si design ce le fac mijloace de transport practice pentru toata lumea, eco si foarte cool. Cool Bike iti aduce modele de biciclete electrice ergonomice, usoare, in culori pline de energie.

Traficul din marile orase inseamna mult timp petrecut asteptand in masina sau mijloacele de transport in comun. Bicicleta electrica este agila si s-a dovedit o alternativa foarte buna de deplasare la cursuri ori la serviciu. Scurteaza semnificativ timpul de deplasare, nu presupune un efort fizic la fel de mare ca o bicicleta clasica si poate fi manevrata cu usurinta, inclusiv de catre femei sau adolescenti.

Iata mai jos doar cateva dintre avantajele pe care le ai atunci cand te hotarasti sa treci pe bicicleta electrica:

1. Poti parcurge distante destul de mari fara sa obosesti. Activezi si dezactivezi motorul ori de cate ori simti nevoia. Asta inseamna ca poti sa pedalezi cat te tin picioarele (ca sa punctezi si la capitolul miscare), iar cand obosesti sau cand ai de urcat vreun deal, pornesti motorul.

2. Te poti imbraca cum vrei. Fiindca n-ai nevoie de atat de multa energie in timpul mersului inseamna ca nu te supraincalzesti si nu transpiri la fel de mult ca pe o bicicleta traditionala. Deci te poti imbraca in ton cu conditiile meteo, chiar si mai elegant, si nu ai nevoie sa intri la dus cand ajungi la destinatie.

3. Te costa mult mai putin decat o masina (si la achizitionare, si ca s-o intretii). Pe langa diferenta de pret evidenta, nu trebuie sa platesti nici alte costuri aditionale: impozit, RCA, benzina/motorina. Iar costurile cu incarcarea acumulatorului unei biciclete electrice pot fi chiar mai mici decat cele ale unui abonament lunar de transport in comun.

4. N-ai nevoie de permis. Bicicletele electrice pot fi conduse la fel ca cele traditionale, nu au reglementari speciale si nu e nevoie sa fie inmatriculate – trebuie doar sa respecti regulile de circulatie in vigoare.

5. Te scapa de statul in trafic. Fie ca circuli cu masina personala sau cu mijloacele de transport in comun, se intampla de multe ori sa stai minute lungi (sau chiar ore) blocat in traficul aglomerat din oras sau de pe drumurile care duc spre mare ori spre munte. Cu bicicleta electrica, nu astepti si ai o libertate de miscare mai mare. 

 6. Are impact negativ scazut asupra corpului. Calatoria cu bicicleta electrica este mai putin solicitanta pentru genunchi si articulatii fata de cea cu bicicleta traditionala, ceea ce inseamna ca poate fi folosita de oricine, indiferent de varsta sau stare de sanatate.

7. E un mijloc de transport sustenabil – are un impact scazut asupra mediului. Bicicleta electrica are 0 emisii de CO2 si poate fi incarcata din surse de energie electrica verde.

8. E mai sigura decat crezi. Fiindca are o putere de acceleratie mai mare atunci cand pornesti de pe loc, se simte mai sigura in trafic decat o bicicleta traditionala. Un bonus este motorul silentios, care iti permite sa auzi sunetele din jurul tau mai bine decat daca ai fi pe motocicleta sau scuter.

9. Nu trebuie sa-ti faci griji pentru parcare. Fata de modelele mai vechi, noile modele de biciclete electrice sunt mult mai mici, cu baterii electrice mai usoare, deci mai simplu de strecurat in spatii mici. Ca sa nu mai vorbim de modelele pliabile, care fac si mai usor de gestionat acest aspect.

10. Sunt cool – in special modelele noi de biciclete electrice, cu design minimalist, din materiale usoare si in culori trendy. E o placere sa conduci o bicicleta electrica performanta si care-ti completeaza imaginea non-conformista.